Nosaltres

Pull&Play, investigació i creació artística (i atípica) a través del món dels sords.

Vols saber qui està darrere de la COMPANYIA SONORA?

lacasacalba.org, és un projecte cultural en construcció permanent, arrelat a les faldes de la muntanya de les Tres Creus, a la Valldigna, i amb seu al Teatre del Raval de Gandia.

Cultural la Valldigna, amb dues dècades de treball a les esquenes, i la seua marca LaCasaCalba (amb 17 anys de trajectòria), són ja sinònim de tasca cultural innovadora, consolidada, amb solatge i solidesa. Una imatge irradiada no sols arreu de les comarques centrals valencianes, sinó també fins a l’ecosistema cultural de la ciutat de València. Una percepció que es tradueix, alhora, en una oportunitat per establir lligams que ens permeten oferir experiències culturals cada vegada més riques i més interconnectades.

Paga la pena assenyalar que LaCasaCalba, des del decret de l’estat d’alarma, ha mantés la cultura viva i no ha deixat de celebrar cap dels seus festivals, presencialment o per streaming, adaptan-los a la «nova normalitat», tant pel que fa a les mesures de seguretat i d’higiene com pel que fa als canvis d’espais i emplaçaments, per tal de controlar l’aforament. Fet que evidencia que els esdeveniments culturals de proximitat són el present i el futur, ja que són fàcilment adaptables, sostenibles i segurs.

Asociación de Personas Sordas de Gandia:

  • Miguel Ángel Cuevas
  • José Juan
  • Antonio Jordà
  • María Luisa Planta
  • Cristina Blay
  • Isabel Navarro
  • Luis
  • Moncef El Otmani
  • Ignacio Rey Delgado
  • Agnès

Francesc Burgos Mancha, músic, actor i gestor cultural autodidacta.

  • Premi Ovidi Montllor 2009 a la millor cançó per «Els terrats de la primavera», composta per Francesc Burgos i inclosa a l’àlbum d’Amanida Peiot, «#1», disc de referència de la música en valencià, nominat a millor disc de pop i a la millor producció i arranjaments en la cinquena edició d’aquests premis, que organitza el Col·lectiu Ovidi Montllor i que guardonen als músics i cantants en valencià.
  • Nominació al millor disc de pop, a la millor producció i arranjaments, i al millor disseny dels Premis Ovidi Montllor a la Música en Valencià de 2013, en relació al disc «Vol 1» de La POP.
  • Nominació a millor disc de música familiar per «Vol 2» de La POP, en la segona edició dels premis Carles Santos de la Música Valenciana organitzats per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.
  • Premi Ovidi Montllor 2021 al Millor Disc de públic familiar per Plàstic EP.

Ha estudiat cant amb les pedagogues i cantants de jazz Ester Andujar i Arantxa Dominguez, i teatre amb Fabrizzio Meschini (Escola Teatre Escalante), Ximo Vidal (Escola Teatre Serrano) i Laura Moise (Escola Act and Play). A nivell formatiu és Llicenciat en Ciències Ambientals i Enginyer Tècnic Industrial per la Universitat Politècnica de València.

President de Cultural la Valldigna i director artistic del Teatre del Raval de Gandia. La seua carrera professional esta vinculada a l’art escenic (musica i teatre, principalment), des de fa 20 anys. Líder de la banda de pop mediterrani Amanida Peiot, actualment encapcala el projecte de La POP, Petita Orquestra Peiotaire, formació musical d’ànima circense amb la qual ha editat dos discs, «Vol 1» i «Vol 2».

També duu en marxa el seu projecte personal com a El Triangulista, amb el qual ha estrenat dos espectacles teatrals que, a hores d’ara, continuen rodant: «A les golfes» i «Plàstic-tic-tic!».

A més a més, ha fet l’espai sonor de peces escèniques; ha presentat premis literaris i actes públics de tota mena; ha dirigit diversos espectacles i intervencions de caràcter avantguardista, com ara “Erre que erre” de Truna. I ha estat col·laborador del magazin matinal radiofònic d’À Punt, on dirigia la secció “Perifèriques”.

Francesc Burgos Mancha, amb el seu alter ego artístic, El Triangulista, a través de funcions especials de l’espectacle «Plàstic-tic-tic!», projecte de caire sensorial i marcada connotació ambientalista, amb una posada en escena multidisciplinària i de reciclatge, ha treballat amb persones amb discapacitat intel·lectual (Fundació Espurna); amb membres del Col·lectiu Obertament, associació que lluita contra l’estigma i l’exclusió a través de l’art, la creativitat i l’acció social; i amb membres de la Fundació Mira’m, associació sense ànim de lucre que treballa per a millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA (Trastorn de l’Espectre de l’Autisme) i de les seues famílies, així com per a conscienciar a la societat que les persones amb TEA són ciutadans/es de ple dret.

Cento Carbó Peris: músic, actor i educoartista.

Format en música (ESMUC), pedagogia sistèmica i coaching (UB), teatre sensorial (Teatro de los Sentidos), apoderament personal i professional (Carlos Gonzalez / Grundkraft), educació disruptiva (Pedagogias Invisibles), emprenedoria digital (StanOut Program / Raimon Samso) i en creativitat relacional i comunicació (Cetebreu).

Creador i impulsor del projecte DEFORM4’T que uneix l’art, la des-educació i el desenvolupament professional.

Expert en copywriting i en comunicació digital.

Ha creat i estrenat l’espectacle “Musica por un tub» a partir d’una màquina sonora dissenyada amb material reciclat.

Ha treballat amb col·lectius de risc a través de projectes de desenvolupament cultural comunitari (Comusitària, Musicop SCCL), sobretot en barris on hi ha conflicte de convivència o multiculturalitat.

D’altra banda, ha treballat com a director de la banda del Tio de la Porra, un personatge típic de la ciutat de Gandia, responsable d’anunciar cada any a tota la ciutat, i especialment als escolars, l’inici de les festes patronals.

Ángel di Stéfano: músic, luthier, inventor i constructor de instruments no convencionals.

Enginyer en cap de la instal·lació sonora en el procés de creació, i dirigirà l’adaptació i creació, si cal, de les
màquines sonores de reciclatge emprades en la peça escènica.

Format en música clàssica per l’Universitat Nacional de Cuyo (Mendoza, Argentina), entre d’altres, actualment porta entre mans el projecte Els laberints del so, dedicat a l’experimentació sonora i que se centra en els aspectes artístics, pedagògics i lúdics que conte la construcció d’instruments experimentals.

Ha participat en projectes tan interessants com el projecte europeu L’Objet Recycle a la Creation Musicale (2012) i al Festival Nono Logic (2017).

A través de la seua col·laboració amb el projecte RRRR! Festival d’Art i Reciclatge, ha impartit tallers creatius col·laboratius per a la comunitat gitana del barri del Raval de Gandia i per als membres de la Fundació Espurna.

Ruth Palonés Guillem: directora escènica i actriu.

Diplomada en art dramatic en l’ESAD de Valencia al 2007 en la especialitat de Interpretacio textual. Com actriu ha participat en diversos muntatges amb la companyia Pluja teatre.

Com a directora s’encarrega de la direccio artistica de l’espectacle «Modybusiqueando» del grup de percussio corporal Modybu, i desde 2004 és directora i professora d’interpretacio de l’Escola Teatre Serrano de Gandia.